Selentingan-Selentingan Itu…

Selentingan itu datang dan pergi dengan sendirinya. Semoga apa yang terkandung di dalam selentingan itu dapat menggugah hati kita untuk bertingkah laku lebih baik lagi. #Amin

Gusti Allah iku paling gak seneng karo hambane sing turu sak marine sholat subuh lan sak marine sholat ashar nduk…
Mulane iku nek awakmu kepingin di wenehi Rohman lan Rohime gusti Allah yo ojo dilakoi barang sing dadi bencenani gusti Allah nduk, insyaAllah uripmu lak barokah…
Amiin…
#Selentingan di Sore hari

Wong sing paling sering lali ngucap syukur iku pas diwenehi wektu sing longgar lan awak sing sehat nduk…
Mulane nek saiki awakmu ngeroso isih nduweni wektu longgar lan awak sing sehat yo ojo lali syukure marang gusti Allah…
Abot ancene ngelakonane, tapine yo kudu dipekso nduk…
“Lain syakartum la-azii dannakum, wa lain kafartum inna azabi lasyadiid”
#Selentingan di malam hari

Menungso sing menangi dino kiamat iku sak elek-eleke menungso nduk…
Mulane ndedungoo marang gusti Allah ben kito lan anak putu turun ojo sampe ono sing menangi dino kiamat…
#selentingan di pagi hari

Jaman saiki iku gak enek sing arane wong “jujur” nduk…
Sing ono iku yo wong sing “belajar jujur”…
Masalahe belajar jujur iku teko krenteke atine dewe-dewe lan kerno kuosone gusti Allah …
Mulane nek kepingin mberantas korupsi nak bumi Indonesia iki yo ayo bareng-bareng podo ndungo ben gusti Allah ngrentekne atine poro pemimpin iku ben gelem belajar jujur…
#Selentingan di malam hari
#Selentingan di hari anti korupsi

Ilmu ikhlas iku ilmu sing paling nduwur nak ndunyo iki nduk…
Pancene abot lan soro lelakonane ilmu ikhlas iku…
Kito kudu biso ngadepi sembarang kalir pekoro ing ndunyo iki karo roso percoyo, yakin, lan pasrah marang gusti Allah, senajan iku seneng, susah, lor lopo…
#belajar ikhlas
#selentingan di pagi hari

Urip iku ojo rumongso biso, nanging kudu biso rumongso nduk…
Nek awakmu wis rumongso biso, awakmu ora bakal gelem sinau luweh utun maneh, ora bakal gelem kerjo lan tirakat luweh soro…
Nanging nek awakmu wis biso rumongso, awakmu ora bakal gelem leren sinau utun, ora bakal gelem leren kerjo lan tirakate, soale rumongso isih kurang sembarang kalire sing kudu diapikne maneh…
#selentingan di malam hari

Ngelakoni urip nak ndunyo iki ojo lali ndedungo marang Gusti Allah nak…
Gusti Allah sing moho kuoso, sak kabehane sing muter nak ndunyo iki yo Gusti Allah kabeh sing ngatur…
Sembarang kalir sing dadi kekarepanmu iku pasrahno kabeh marang Gusti Allah, ojo nganti khawatir, Insya’Allah uripmu bakal tentrem…
Lan nek kate berangkat ndedungo ojo lali ngucap kalimat ta’awud, basmalah, lan sholawat marang kanjeng Rosulullah saw!
Insya’Allah sing dadi kekarepanmu iku bakal dikabulne…
#selentingan di pagi hari

Saiki umurmu wis telulikur tahun sangang wulan nduk…
Ngunu iku berarti jatah usiamu yo tambah kurang…
Mulane ben sesok tuo ora nyesel, nganti saiki lan ojo ditunda-tunda maneh persiapno ndolek bekal kanggo uripmu nak ndunyo mene yo nak akherate nduk…
Mulai dibuang sifat malese, diapik’i kelakoane, ucapane, lan artikele…
#Selentingan di hari burung

Iklan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s